Kosár tartalmaAz Ön kosara jelenleg üres!
Led lámpa, led spot webáruház
Hírek
2009.11.17

Környezettudatos világítástervezés

Új-Delhi: Az indiai kormány nem lát lehetőséget a mérgező higanytartalmú CFL izzók megsemmisítésére, így most arra törekszik, hogy a város nagy részét LED-es lámpákkal lássa el.

Sheila Dikshit miniszter arra kérte a Környezetvédelmi Minisztériumot, hogy komolyan vizsgálja meg a LED-es világítás lehetőségét egyes kormányzati épületben. „Komolyan törekszünk a LED-es izzók elterjesztésére, mivel az olvasztott kompakt fénycsövek káros hatást gyakorol környezetünkre.” – mondta Dikshit, amikor a kormány elképzeléseiről kérdezték.
A CFL (kompakt fénycső), egy korszerű világításrendszer, rendkívül energiatakarékos, veszélyes anyagot, higanyt tartalmaz, a városnak azonban nincs megfelelő rendszere a sérült vagy olvasztott kompakt fénycsövek megsemmisítésére. A LED-es izzók környezetbarát megoldást nyújtanak, mivel minimális mennyiségű hőt bocsátanak ki, de jóval drágábbak, mint a hagyományos CFL-ek. A három wattos LED izzók ugyan többe kerülhetnek, de élettartamuk meghaladja az 50000 órát. Az indiai Környezetvédelmi Minisztériumban azt mondták, az épület készen áll a LED-es izzók telepítésére.

forrás: altenergia.hu
 

Vissza

© 2009 - Penzor Kft.  |  Az árváltoztatás jogát fenntartjuk!