Kosár tartalmaAz Ön kosara jelenleg üres!
Led lámpa, led spot webáruház
Hírek
2014.04.30

A világ legvékonyabb LED izzója

 A technika egyre rohamosabb fejlődésével lassan már azzal szembesülhetünk, hogy minden napra jut valamilyen elképesztő újítás, csak győzzünk vele lépést tartani. Ez az élet minden területére igaz, így a LED gyártásban is megfigyelhető a folyamatos fejlődés. A legutóbbi hírek szerint, amerikai kutatók kifejlesztették a jelenlegi technikai fejlettségi szinthez mérten a létező legkisebb LED izzót.

A Washingtoni egyetem kutatói, nemcsak miniatürizálták a LED-et, de elérték azt is, hogy az eddigi, létező legvékonyabb LEDelőállítására is büszkék lehessenek. A szóban forgó LED vastagsága mindössze háromatomnyit tesz ki, ez pedig azt jelenti, hogy a tudósoknak az eredeti LEDvastagságának a több, mint tízszeresére, majdnem hússzorosára sikerült csökkenteniük a fényforrás vastagságát.

Ezzel a fantasztikus kutatási eredménnyel új távlatok nyílnak nemcsak a LED gyártás, de a LED felhasználás területén is. Ilyen, még meghódítatlan területnek számít a viselésre is alkalmas eszközök piaca, ahol fontos a rugalmasság és a kis méret, a másik terület pedig a kommunikáció lehet.

Kíváncsian várjuk, mit hoz a jövő!


 

 

Vissza

© 2009 - Penzor Kft.  |  Az árváltoztatás jogát fenntartjuk!